G E T F I T W I T H Y A S M I N

Vertel in het kort iets over jezelf en wat je doet in het dagelijks leven?

Ik ben dus Daniëlle en ben 27 jaar. Ik woon en werk in Oss. Ik ben een trotste jongerenwerker en blij dat ik deze baan mag uitvoeren. Mijn baan voelt ook eigenlijk niet eens als werk, ik krijg gewoon betaald voor wat ik graag doe! Mensen (jongeren) helpen.. Verder ben ik graag bezig en zit ik niet graag stil! Ik hou van een wandeling maken door de bossen met mijn hondje, mezelf uit dagen in de sportschool en leuke dingen doen met mijn vriendinnen.
50,0 kilo afgevallen! Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?

Ik sta er nog steeds van te kijken als ik de resultaten zie. Laatst zei een jongere dat ik gewoon een heel persoon uit de groep was afgevallen. Wauw, heb ik dat echt gedaan? Maar goed, de sleutel tot mijn succes is misschien anders dan die van anderen. Het belangrijkste is dat je jouw eigen weg vindt en zelfs creëert. Wat mij heel erg geholpen heeft is het bijhouden van mijn voeding. Dit doe ik elke dag in een App genaamd ‘Mijn Eetmeter’ van Het Voedingscentrum. Zo weet ik precies hoeveel ik heb gegeten, wat ik nog mag eten en hoeveel ik nog mag eten. Ook heb ik soorten beweging gevonden die bij mij passen, wat ik vol kan houden. Toevallig is dat fitness, wandelen en zwemmen maar ook dit kan per persoon verschillen. Ik wil mensen echt meegeven dat het belangrijk is dat je het leuk maakt voor jezelf, want als je elke dag met tegenzin gaat bewegen of eten dan hou je dit niet vol. Zoek een sport die je leuk vindt en zoek een eetpatroon waarin voeding zit die jij lekker vindt! Het is de bedoeling dat je dit vol blijft houden. En ga jezelf niet alles verbieden! Ook ik eet echt wel een keer slecht in de week (ik bedoel niemand gaat mij mijn favoriete pizza ontnemen) en ook dit doe ik om het vol te kunnen houden.


Je stuurde ons een bericht waarin je aangaf dat ‘een maagverkleining niet altijd de juiste oplossing is’. Wat bedoel je hier precies mee?

Ik heb allereerst heel veel respect voor mensen die een maagverkleining hebben gehad. Ze hebben er alles voor over en waarschijnlijk al alles voor gedaan. Maar als ik kijk naar mijn situatie ben ik zo blij dat ik dit toch niet heb gedaan. Ik was namelijk al ooit 41 kilo afgevallen. Helaas door privéomstandigheden heb ik een zware terugval gehad en ben ik weer 55 kilo aangekomen. Toen wilde ik een maagverkleining, omdat ik het dacht niet meer te kunnen. Ik had ook veel geprobeerd, maar ik was de kracht in mezelf kwijt. Ik werd afgewezen door het ziekenhuis en moest eerst een halfjarig traject volgen bij een eetstoorniskliniek voor ik geopereerd werd. Ik was zo teleurgesteld dat ik niet meteen geopereerd kon worden, maar uiteindelijk was dit de beste oplossing voor mij. Ik heb daar zoveel geleerd en de kracht in mezelf terug gevonden. Een maagverkleining is niet altijd een oplossing, maar een hulpmiddel. Als je jezelf niet onder controle hebt, gaat een maagverkleining ook niet helpen. En ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen het kunnen zonder maagverkleining, maar eerst de kracht in zichzelf moeten vinden!

BE HAPPY! JUST BE YOU!

Hoe was de motivatie vanuit jouw directe omgeving toen je aangaf dat je aan de slag wou gaan met afvallen?
Mijn familie en vrienden hebben mij altijd gesteund en daar ben ik blij om! Ik dacht laatst aan een uitspraak van een vriendin van mij. Ze zei: ‘Laten we van sporten onze verslaving maken!’ Oh bah.. Ik dacht toen echt: ‘Nou ehh.. Denk het toch niet.’ En als ik nu terugkijk naar mijn proces, zie ik dat zij mij toch echt gemotiveerd heeft om van sporten te gaan houden. Ik ging altijd wel fitnessen, maar meer omdat het erbij hoorde en het ‘moest’. Nu ga ik omdat ik het echt leuk ben gaan vinden. Een andere vriendin had mij jaren geleden al geleerd groenten te eten, want dat lustte ik echt niet, moest er zelfs van kokhalzen. En met haar kook ik nu ook regelmatig nieuwe recepten met lekker veel groenten! Oja en mijn lieve vader die zorgt dat als ik bij hen eet dat het gezond is; veel groente en kip of vis. Zonder mijn omgeving was ik niet zo ver gekomen!

Heb je weleens te maken gehad met negatieve mensen in jouw omgeving die jou demotiveerde tijdens jouw traject? Het blijft moeilijk als jij bijvoorbeeld iets gezonds wilt eten en een vriendin zin heeft in alles wat maar ongezond en lekker is. Maar de motivatie ligt in jezelf! Jij wilt jouw kilo’s kwijt, jouw vriendin niet. Soms is het moeilijk als iemand naast je bijvoorbeeld een chocoladereep eet. Dan is het aan jou om jouw doel voor ogen te houden of te bedenken of jij toch een keertje mee doet. Want dat mag soms ook, wees niet te streng voor jezelf! Maar hou wel je doelen voor ogen en zorg dat je daarna weer verder doorpakt.

Soms vond ik het echt heel erg vervelend als iemand bijvoorbeeld veel wilde eten. Dan dacht ik vaak: ‘Hallo, ik probeer af te vallen.. Maak het me nog moeilijker..’ Maar toen dacht ik terug aan tijden dat ik alles at, misschien maakte ik het ook moeilijk voor mijn vriendinnen.. Ik ging met moeilijke momenten in mijn omgeving om, door in mezelf te keren. Te kijken naar wat belangrijk was voor mij en wat ik wilde bereiken.


Als je terugkijkt naar foto’s toen je 50,0 kilo zwaarder was. Hoe kijk je dan terug naar jezelf? Wat voor emoties komen hierbij kijken?
Als ik terugkijk voel ik vooral verdriet en ook medelijden. Ik zie aan mijn uitstraling op foto’s dat ik niet gelukkig was en heel onzeker over mijzelf. Ik weet nog goed dat ik mezelf altijd wilde verstoppen op foto’s, dat je alleen mijn hoofd zag. Ik vermeed spiegels, want ik voelde mezelf niet zo dik als dat ik er daadwerkelijk uit zag. Ook brengen die foto’s mijn niet-zo-fijne-gedachtes terug, want erg positief was ik niet over mijzelf.. En als ik nu terugdenk verdiende ik dat echt niet! Ook toen was ik een goed en leuk persoon, ook toen mocht ik er zeker zijn, ook toen was ik sterk, alleen toen zag ik dat allemaal niet.. Soms zou ik willen dat ik haar even kon omhelzen en zeggen dat het wel goed komt! Wees in elke fase in je leven en tijdens je proces lief voor jezelf!

Daniëlle rembered who she was and the game changed.

Helemaal tevreden ben ik nog niet, omdat ik nog veel doelen voor ogen heb. Maar trots ben ik zeker. Soms schrik ik ook van mezelf als ik mezelf in een spiegel zie. Ben ik dat écht? Ben ik echt al zoveel kwijt? Precies het tegenovergestelde van eerst, toen ik mezelf dus dunner voelde dan ik was. Nu vergeet ik soms hoever ik al ben.. Dus spiegels, ik zal nu wel in jullie kijken!

ONE TEAM

ONE MISSION

----

Waar kan iedereen jouw mooie transformatie terugvinden?

Op mijn Instagram @Daniellevangeel

Wie is tijdens jouw traject of nu op dit moment een inspiratiebron voor jou?

Ik heb verschillende Instagrams gevolgd tijdens mijn traject om meer motivatie en inspiratie te krijgen. Maar een account is mij toch echt het meeste bijgebleven en daarom ben ik ook heel blij dat ik voor haar mijn verhaal mag schrijven! Ik heb tijdens heel veel ups en downs veel aan haar gehad, bijvoorbeeld door even haar verhaal te kijken. Toen ik het echt moeilijk had doordat ik niet meer afviel, heb ik haar bericht en kreeg ik door haar woorden weer vertrouwen in mijn proces. Bij haar had en heb ik ook echt het gevoel dat zij Instagram heeft voor haar soldiers, om ze kracht en steun te bieden in plaats van te zorgen dat ze meer volgers of bekendheid krijgt. Dat vind ik ook echt een voorbeeld voor anderen en inspireert mij enorm! Yasmin, allahouma barek. 😊