G E T F I T W I T H Y A S M I N

JOSEPH: 'IK BEN IN ONGEVEER 6 MAANDEN 80 KILO AFGEVALLEN '.Vertel in het kort iets over jezelf en wat je doet in het dagelijks leven? Mijn naam is Joseph, ik ben 27 jaar oud. Momenteel werk als assistent Coördinator in een Magazijn. Dit is mijn grootste dagindeling. Verder fitness ik veel en ben ik veel met mezelf bezig.

Wat was de trigger voor jou om aan de slag te gaan met jouw levensstijl? Ik heb een zeer lastige jeugd gehad waardoor ik mezelf met de jaren heb geïsoleerd, tot op het punt waar ik gewoon niet meer naar buiten kwam. Ik accepteerde geen hulp van mensen om mij heen. Ik wilde geen pijn meer voelen en eten hiep mij daar echt bij. Eten gaf mij een goed gevoel. Ik was dus van heel mager langzaam dik aan het worden. Door mezelf alleen maar meer te isoleren en thuis te zitten bewoog ik dus ook helemaal niet. Mijn dag besteding was dus slapen, eten en gamen. Ik zorgde slecht voor mezelf en duwde iedereen om mij heen weg. Ik heb zo voor 8 jaar geleefd. Met de jaren werd het alleen maar erger tot dat ik, zonder daar ook maar echt bewust van te zijn 160 kilo was. Ik wist wel dat ik dikker aan het worden was maar ik was niet bewust hoe erg het uit de hand aan het lopen was tot op een dag ik dus niet meer kon staan onder de douche voor langer dan 2 minuten. Ik was buiten adem en helemaal onder de zweet. Ik moest een half uur op de grond liggen om bij te komen van die 2 minuten staan. Dat was mijn trigger ook gelijk om mijn leven compleet te veranderen. Deze schrik maakte mij eindelijk wakker terwijl ik al die jaren al dacht aan verandering alleen de wil was er nog niet.

Hoeveel kilo ben je afgevallen? En in wat voor tijd? Ik ben ik ongeveer 6 maanden 80 kilo afgevallen.

Heb je last van loshangend vel en zo ja, wil je dit operatief verwijderen en wat doet dit met je? Ik heb heel wat vel hangen. In het begin deed het niet veel met me. Ik was super blij dat ik zo veel gewicht had verloren. Maar met de maanden mee begon ik er steeds meer last van te hebben. Ik probeerde in spieren te groeien en ik zag niet de resultaten die ik wouw zien omdat mijn vel er hing. Ik schaamde me ervoor. Ik kocht ook altijd kleding die een maatje of 2 groter waren zodat niemand mijn vel kon zien. Ik zit er zo erg mee dat ik het wil laten wegsnijden. Het voelt voor mij alsof ik mijn einddoel niet kan bereiken.

Hoe ben je begonnen en wat zijn de eerste 3 stappen die je hebt ondernomen om jouw doel te bereiken?

Nou, mijn leefstijl verandering heb ik niet alleen gedaan. Ik heb 2 maanden in een kliniek in Portugal gezeten, vooral om mijn trauma’s te verwerken. Toen ik weer terug was in Nederland moest ik dus helemaal vanaf het begin beginnen. Geen hobby’s, geen vrienden, geen werk. Ik merkte snel verveling en kreeg heel veel zucht om weer te gamen en mijzelf te isoleren. Ik heb dus gezocht naar een uitweg om mij zelf buiten het huis te krijgen en een bezigheid te vinden. Basic fit was lekker dichtbij en ik had toevallig nog een abonnement.

De eerste dag dat ik binnen kwam ben ik gaan fietsen, na 2 minuten was ik er klaar mee. Ik ben gelijk ook weer weggegaan. Ik vond het geen zak aan. Toch was ik de volgende dag gegaan en toen zat ik er iets langer op, 3 minuten ongeveer en toen ging ik weer naar huis. Door mijn verslaving aan gamen wist ik gewoon dat ik niks leuk zou vinden. In mijn hoofd wilde ik alleen maar gamen. Maar Ik gaf niet op en ben zo toch doorgegaan. Ik wilde meer leven zoals toen. Elke dag ging ik iets langer fietsen of lopen. Ik merkte snel dat mijn gewicht iets daalde omdat mijn kleding te groot werden. Ik ben veel gaan googelen over eten en zocht een dieet wat ik leuk zou vinden om te doen. Zo ben ik een beetje mijn eigen dieet gaan maken. Ik had gelukkig geen moeite met eten. Ik lust bijna alles. Toen ben ik veel filmpjes gaan kijken op YouTube over sporten want fietsen vond ik nog steeds saai. Ik wilde gewichtheffen. Ik wist er helemaal niks over. Na een paar filmpjes ben ik wat gaan proberen. Ik weet zeker dat ik alles fout deed. Ik had niemand die mij vertelde hoe het wel moest en ik durfde het ook zeker niet te vragen. Maar aan het einde van de week was ik toch weer 2 kilo lichter. Op dat moment had ik nog niet echt een doel, maar doordat ik zo veel aan het afvallen was had ik een doel voor mezelf opgesteld. Ik wilde graag onder de 100 kilo zijn.

Dus ik ben eerst met tegen zin gaan sporten, tot dat de resultaten mij motiveerde om een doel voor mezelf te stellen. En door gewoon te gaan en maar iets te doen vloog het er bij mij af. Mijn voeding was strikt en mijn training was heel slecht. Maar elke dag probeerde ik af te kijken bij mensen en YouTube filmpjes te kijken tot dat ik eindelijk een beetje wist wat ik moest doen.Hoeveel dagen train je? En hoeveel uur besteed je aan een workout?

Ik train elke dag. Toen ik nog heel dik kon er soms wel uren zijn. Maar tegenwoordig volg ik een trainingsschema die ongeveer een uurtje duurt. Ligt er een beetje aan hoe druk het is.

Wat is voor jou een ‘grote irritatie punt’ tijdens het sporten?

Mensen die geen rekening houden met andere.

Wat is jouw Gouden tip om je doelen zo goed mogelijk voor ogen te houden?

Maak het jezelf niet te moeilijk. Kleine stappen werkt net zo goed.En vooral, vergeet niet om gelukkig te zijn. Zolang je gelukkig bent en jij je goed voelt komt jouw doel vanzelf.

Wat is jouw favoriete gezonde maaltijd?

Hmm, ik eet vaak kip haha… maar ik heb niet echt een favoriete gezonde maaltijd.


Wat zijn je doelen op dit moment?

Ik wil heel graag mijn vel eraf hebben, maar mijn belangrijkste doel is vooral gelukkig blijven. Als ik mij gelukkig voel ben ik zo gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen.

Wat voor tips zou je aan andere willen meegeven die bezig zijn met een gezonde levensstijl

Wees niet te streng voor jezelf. Kijk niet te veel naar hoe andere hun ding hebben gedaan, iedereen is anders. Zoek wat voor jou werkt. Vraag om hulp als dat nodig is. Kijk niet te veel naar je resultaten, die komen vanzelf. Probeer een manier voor jezelf te vinden dat jou gelukkig maakt en dat je nieuwe leefstijl leefbaar maakt. Je bent nooit te oud om te leren, blijf dingen uitzoeken, zoek meerdere motivaties, en wees niet bang voor verandering.